Terugblik

Sinds 1962 is schoenmakerij Hafkamp een begrip in Dronten. Vanuit Loenen vertrokken Henk en Willemien Hafkamp met vier kinderen naar Dronten. Met de geboorte van Jos was het gezin Hafkamp compleet. In Dronten woonden destijds zo´n 60 gezinnen. Er werd gewerkt vanuit een houten keet. De omliggende dorpen werden per auto bezocht om schoenen te repareren of te verkopen. In december 1962 verhuisde het gezin naar Het Ruim. In 1968 werden de bedrijfsactiviteiten verplaatst naar De Rede 21-23 (thans De Redepassage 7-9). Naast de winkels in Dronten werden winkels geopend in Lelystad.

In 1989 nam Jos Hafkamp de schoenmakerij van zijn ouders over onder de naam J.W. Hafkamp Schoenservice. Met de verbouwing van winkelcentrum De Meerpaal tot Winkelcentrum SuyderSee werd in 2006 een nieuw pand betrokken aan de overzijde van het ‘oude’ pand.

Dronten groeit nog altijd gestaag en Hafkamp Schoenservice groeit net zo hard mee. Uitbreiding van het winkeloppervlak werd al snel een wens. Met de aantrekking van het naastgelegen winkelpand per 1 januari 2008 werd die wens vervuld. De zaak is in 2008 uitgebreid met een lederwarenwinkel: Hafkamp Tassen & Koffers.